Sandacz to świetna dietetyczna alternatywa dla wigilijnego karpia. Ryba ta jest znacznie chudsza, a dzięki temu mniej obciążająca dla żołądka. Wiele osób jednak zastanawia się nad tym, jak ją przyrządzić – w końcu nie króluje już na polskich stołach tak często, jak kiedyś. Co pasuje zatem do sandacza? Z pewnością sos z przepisu od firmy Abramczyk!
Oprószony mąką sandacz, smażony z dodatkiem pieprzu ziołowego to prawdziwa skarbnica morskiego aromatu. Ryba ta posiada bowiem niezwykle delikatne, soczyste mięso. Sandacz przygotowany według przepisu od Abramczyk otulony jest aksamitnym sosem śmietanowym. Do jego wykonania potrzebujesz jedynie kremowej śmietany, świeżej szalotki, kiszonych ogórków i wysokojakościowego masła klarowanego. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu, a jego wykonanie zajmuje niecałą godzinę. Nasz przepis na sandacza jest idealny na Wigilię, a także na uroczyste spotkania przy rodzinnym stole. Goście z pewnością będą zachwyceni smakiem tej przepysznej ryby! Sandacza w śmietanie możesz zaserwować solo lub z gotowanymi ziemniaczkami.
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)