Ryby mrożone

Gramatura

Rodzaj opakowania

Rodzaj

Gatunek

PYSZNE, MROŻONE FILETY I POLĘDWICE
Z RYB DZIKO ŻYJĄCYCH


Produkty prezentowane w tej kategorii odznaczają się doskonałymi właściwościami smakowymi, ponieważ przygotowujemy je z zachowaniem najwyższych standardów jakości. Wszystkie ryby mrożone dostępne w naszej ofercie pozyskiwane są wyłącznie z naturalnie występujących łowisk, co oznacza, że – w odróżnieniu od tych hodowanych w akwakulturach – nie były karmione sztucznie, przez człowieka. Dzięki temu ich spożywanie jest nie tylko ogromną przyjemnością, lecz pozwala dostarczyć organizmowi wielu cennych wartości odżywczych. W ofercie znajdą Państwo m.in. tak szlachetne gatunki, jak łosoś pacyficzny, dorsz atlantycki, miruna nowozelandzka czy morszczuk argentyński.

Pyszne, mrożone filety rybne bez i ze skórą. Firma Abramczyk działa na rynku już od prawie 30 lat i w tym czasie zdążyła sobie zaskarbić zaufanie wielu konsumentów nie tylko z Europy, lecz również z wielu krajów całego świata. Nasze ryby mrożone z jedynie minimalną warstwą glazury świetnie nadają się do pieczenia w piekarniku, grillowania, gotowania na parze oraz oczywiście smażenia. Warto wykorzystać nasze przepisy kulinarne – filety rybne z łososia pacyficznego, miruny, dorsza atlantyckiego czy morszczuka otworzą wtedy przed Państwem całkowicie nowy świat doznań smakowych!

Jak prawidłowo smażyć ryby mrożone?

Zdarzyło się Państwu przypalić mrożoną rybę? A może rozpadła się ona na kawałki podczas przewracania na drugą stronę? Nawet wysokiej jakości ryby mrożone nie będą odpowiednio chrupiące i soczyste, gdy zostaną poddane nieodpowiedniej obróbce termicznej. Resztki lodu, nadmiar wilgoci lub nieodpowiednia temperatura mogą wpłynąć na smak i wygląd potrawy. Jak więc smażyć rybę mrożoną, by nie tylko świetnie smakowała, ale też pięknie prezentowała się na talerzu?

Ważne jest to, aby wcześniej produkt rozmrozić w temperaturze pokojowej. Następnie należy delikatnie umyć rybę pod bieżącą wodą. Dzięki temu pozbędą się Państwo resztek lodu i glazury. Ryby mrożone należy starannie osuszyć ręcznikiem papierowym przed obtoczeniem w panierce. Aby były one odpowiednio chrupiące, trzeba wyłożyć je na mocno rozgrzany tłuszcz. Ryby mrożone świetnie smażą się na maśle klarowanym, oliwie z oliwek, a także oleju rzepakowym. Częste przewracanie z jednej strony na drugą zapewni odpowiednią chrupkość panierki. Po kilku minutach smażenia, rybę wystarczy wyłożyć na ręcznik papierowy, aby spłynął z niej nadmiar tłuszczu. I gotowe!

Share This