NAJLEPSZY PRODUKT

Naszym celem od zawsze było poszukiwanie ryb i owoców morza najwyższej jakości oraz ich dostarczenie do Polski w postaci gwarantującej zachowanie pełni walorów smakowych i odżywczych. Dlatego wybieramy jedynie tych dostawców, którzy mrożą ryby natychmiast po ich złowieniu i wyfiletowaniu.

W PRZYSTĘPNEJ CENIE

Ryby i owoce morza odgrywają niezwykle ważną rolę w diecie każdego z nas, dlatego ustalamy przystępne ceny na wszystkie nasze produkty.
Takie podejście jest w pełni doceniane przez naszych partnerów handlowych i konsumentów i dlatego z powodzeniem działamy w Polsce od ponad 20 lat

DOSTĘPNY WSZĘDZIE

Nasze ryby i owoce morza znaleźć można w sklepach sieci handlowych ALMA, AUCHAN, BIEDRONKA, CARREFOUR, DINO, EKO, INTERMARCHE, KAUFLAND, LIDL, MAKRO, NETTO, PIOTR I PAWEŁ, POLOMARKET, REAL, SELGROS, TESCO, a także w innych, dobrych sklepach rybnych.

ABRAMCZYK - FIRMA RODZINNA - PRODUCENT RYB I OWOCÓW MORZA NR 1 W POLSCE

DUŻO RYBY - MAŁO LODU

DUŻO RYBY - MAŁO LODU

Ryby Abramczyk posiadają minimalną ilość glazury, gwarantującą utrzymanie najwyższej jakości filetów ryb. Udział glazury wynosi tylko 10% masy produktu.

MROŻENIE JEST OK!

MROŻENIE JEST OK!

Ryby Abramczyk mrożone są natychmiast po złowieniu bezpośrednio na statkach. Dzięki temu są zawsze świeże i zachowują pełnię doskonałego smaku.

BEZ SUBSTANCJI "E..."

BEZ SUBSTANCJI

Do ryb marki Abramczyk nie są dodawane żadne substancje dodatkowe. Dzięki temu możemy cieszyć się ich naturalnym smakiem i pełnią walorów kulinarnych

WARTO WIEDZIEĆ

Jeżeli chcesz rozkoszować się smakiem doskonałej ryby dokładnie przeczytaj te informacje. Znajdziesz tam wskazówki, które pozwolą Ci na dokonanie właściwego wyboru.

Więcej →
TAJEMNICA PYSZNEJ RYBY: MINIMUM GLAZURY, MAKSIMUM SMAKU!

TAJEMNICA PYSZNEJ RYBY: MINIMUM GLAZURY, MAKSIMUM SMAKU!

Aby po odłowieniu mięso ryby zachowało wartości odżywcze - ryby poddawane są procesowi zwanemu glazurowaniem. Glazura to cienka warstwa lodu ...

ROZSMAKUJ SIĘ W RYBIE A NIE… W CHEMII!!!

ROZSMAKUJ SIĘ W RYBIE A NIE… W CHEMII!!!

Stały wzrost cen surowców rybnych powoduje, że w przemyśle stosuje się szereg dodatków, które pozwalają na uzyskanie wyższych wydajności procesów ...

Z MORZA NA TALERZ 3 SPOSOBY PRZETWARZANIA RYB

Z MORZA NA TALERZ 3 SPOSOBY PRZETWARZANIA RYB

Zasady dotyczące połowu ryb i owoców morza oraz sposoby połowu i przetwarzania ryb zostały precyzyjnie opisane w prawodawstwie międzynarodowym ...

NAJNOWSZE

TPL_AMMON_LATEST_POSTS_EXT_VIEWALL
TPL_AMMON_LATEST_POSTS_EXT_POSTEDONPaź 23rd, 2020
Informujemy, że w dniu 22 października rodzinna firma ABRAMCZYK przekazała Szpitalowi Uniwersyteckiemu nr 2 im. dr. Jana Biziela, najnowszej generacji respirator Bellavista. Decyzja Zarządu o wsparciu jednego z by ..
TPL_AMMON_LATEST_POSTS_EXT_POSTEDONLut 27th, 2020
22 lutego, w hotelu Holiday Inn w Bydgoszczy, odbyła się Gala Biznesu XXX-lecia, w trakcie której Prezes Zarządu Izby Przemysłowo-Handlowej Województwa Kujawsko-Pomorskiego Piotr Terlecki oraz Prezydent Miasta Bydg ..

PREZENTUJEMY "ABRAMCZYK TEAM"

Składniki:

  • superfilet z miruny
  • 2 łyżki masła
  • skórka otarta z cytryny
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • ok. 250 g młodych (malutkich!) ziemniaków
  • 150 g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej
  • kapary
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego (może być owocowy)
  • ½ łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Filety osusz ręcznikiem papierowym. Miękkie masło połącz ze skórką cytrynową i rozmarynem. Opcjonalnie zawiń w folię spożywczą i wstaw na minimum kwadrans do lodówki/zamrażalnika. Rybę przypraw, ułóż na patelni lub blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu połóż porcje masła, piecz ok. 10 minut w temp. 180 o C.

Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w mundurkach, przepołów. Fasolkę oczyść, pokrój, ugotuj ‘al dente’. Dodaj kapary ze słoika. Jeszcze ciepłe ziemniaki połącz z pozostałymi warzywami i koperkiem. Przygotuj dressing - wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą, miodem i musztardą. Przypraw do smaku. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

TPL_AMMON_TOTOP