Nasza historia
Ponad 30. lat naszej historii to zarówno wielka przygoda, jak i dowód na to, że pasja i rodzina mogą być źródłem sukcesu.
Ponad 30. lat naszej historii to zarówno wielka przygoda, jak i dowód na to, że pasja i rodzina mogą być źródłem sukcesu.
Pierwszym etapem były niewielkie podróże braci Abramczyk na wschód – po ryby, których smak pokochałyby ich rodziny i przyjaciele.
Jednak stale rosnące zaangażowanie i pasja czyniły kolejne wyprawy coraz większymi i już we wszystkie strony świata – po najwyższą jakość i najsmaczniejsze gatunki ryb, które zyskałyby uznanie w Polsce.
Początki naszej działalności przypadły na lata 90-te XX wieku, kiedy to wiele gałęzi rynku czekało na przedsiębiorczych odkrywców. Nasi rodacy kojarzyli wówczas rybę ze śledziem, dorszem bałtyckim, wędzonym szprotem czy makrelą. Dzięki naszej pionierskiej pracy udało się to zmienić i na polskich stołach zagościł mintaj, morszczuk, dziki łosoś, a także tuńczyk, miruna i liczne odmiany owoców morza.