Miruna patagońska często bywa mylona ze swoją nowozelandzką kuzynką. Różni ją masywniejsza budowa ciała, a także kształt pyska i ogona. Jedno jednak nie ulega zmianie – czyli wyjątkowy smak i aromat, kryjący się w mięsie miruny patagońskiej. Filety z tej ryby od firmy Abramczyk to świetny pomysł na smaczny, pożywny obiad!
Miruna patagońska – ryba prosto z Ameryki Południowej
Miruna patagońska to ryba powszechnie polecana przez dietetyków. Zawiera ona bowiem znikome ilości rtęci, dzięki czemu można ją jeść bez obaw o pochłanianie szkodliwych dla zdrowia substancji. Jej delikatne, chude mięso świetnie komponuje się m.in. z chrupiącymi frytkami lub młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Miruna patagońska świetnie sprawdzi się również w zupie rybnej lub w domowych panierowanych paluszkach bądź kotletach.
W firmie Abramczyk oferujemy filety z miruny patagońskiej ze skórą, głęboko mrożone tuż po wyłowieniu z wody. Dzięki temu procesowi ryba zachowuje wszystkie swoje cenne wartości odżywcze. Postaw na zdrowie i sięgnij po mirunę patagońską od firmy Abramczyk, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza jedynie naturze!